KUD GIK BANAT „PIONIR” U OVOGODIŠNJOJ „BANATSKOJ BAJCI”

Generacije igrača na okupu sa prijateljima

Kao i uvek na celovečernjim koncertima, članovi zrenjaninskog KUD GIK Banat „Pionir” predstavili su se početkom jula u Gradskoj bašti bogatim repertoarom u izvođenju svih ansambala.
Učestvovali su, kako najmlađi, tako i izvođački ansambl, kao i vokalni solisti, uključivši u program i goste – dugogodišnje saradnike i prijatelje.
Uz pratnju orkestra, kojim rukovodi Nikola Mirkov, bio je to svojevrstan povratak u prošlost, počevši od osnivanja, podsećanje na gostovanja, organizovanje festivala, posebno onog tradicionalnog, međunarodnog u okviru „Dana piva”. Bilo je reči o prijateljstvu sa vršnjacima u Evropi i svetu i projekciji budućeg delovanja, u zavisnosti od zdravstvenih okolnosti i mera koje uslovljava, pre svega, korona virus.
Entuzijazam i želja da prenesu na publiku energiju i radost očitavao se i u pokretima veterana, kao i u rečima najmlađeg učesnika, Boška, koji je osvojio gledalište. Stigli su i nekadašnji igrači i pevači, oni koji u gradovima Srbije šire ljubav za našu narodnu tradiciju. Nekadašnji igrači, a danas koreografi Jasmina Švarc i Zoran Tošić prenose znanje i umeće na one koji nastavljaju putem „Pionira”.
B. Jajić
Foto: Goran Radifković

Opširnije u štampanom izdanju