Megtartották a Hagyományos Szent István-napi rendezvényeket Nagybecskereken

Ünnepi szentmise és kenyérszentelés

Nagybecskereken is ünnepi rendezvényeket szerveztek augusztus 20-a, nemzeti ünnepünk alkalmából. A helybeli Petőfi Magyar Művelődési Egyesületben az ünnepet megelőzően augusztus 16-án tartották meg az immár hagyományos Szent István-napi kézműves találkozót. Melynek szervezője az egyesület keretében működő Art Klub volt. A kézműves foglalkozáson készült alkotásokból rögtönzött kiállítást szerveztek az egyesület nagytermében.
Államalapító Szent István napján az alkalmi rendezvények a nagybecskereki Szent István (gimnázium) templomban ünnepi szentmisével kezdődtek, melyet Szöllősi Tibor tiszakálmánfalvi plébános mutatott be. A szentmisén jelen volt Szilágyi Zoltán református lelkész is.

foto druga uz tekst 1
Ezt követően a hívek a nagybecskereki Petőfi Művelődési Egyesület székházba vonultak át, ahol alkalmi műsor keretében msgr. Gyuris László nagybecskereki plébános és Szilágyi Zoltán református tiszteletes megáldották az új lisztből készült kenyeret. Az alkalmi műsorban a szép számban megjelent közönség részleteket hallhatott Szent István Imre herceghez intézet intelmeiből. Tabacski Edit az egyesület könyvtárosa a kenyér jelentőségéről szólt. A megemlékezés szervezői a megáldott kenyereket msgr. Gyuris Lászlónak, Szilágy Zoltánnak, a Szathmáry Karolina Leánykollégiumnak és a Petőfi Magyar Művelődési Egyesület képviselőinek adták át.