POGORŠALA SE ZDRAVSTVENA SITUACIJA U ZRENJANINU I VOJVODINI

Raste broj obolelih, čuvajte sebe i druge!

Početkom nedelje Institut za javno zdravlje Vojvodine izdao je saopštenje u kome se ocenjuje da je epidemiološka situacija u Pokrajini prešla u nepovoljnu. Tokom vikenda registrovano je novih 360 slučajeva, a među obolelima dominiraju osobe od 40 do 60 godina koje čine 42,3 odsto obolelih. Mlađi od 40 godina, kao i stariji od 60 su podjednako zastupljeni u oboljevanju.
U ponedeljak je u Vojvodini bilo ukupno 3.348 obolelih od kovida 19, najviše u Novom Sadu – 1.621. Međutim, Institut za javno zdravlje Vojvodine takođe je upozorio da je, osim u Novom Sadu, izrazito nepovoljna situacija i u Vrbasu, Sremskoj Mitrovici, Kikindi, Pančevu, Rumi, Bačkoj Palanci, Subotici, Vršcu, Zrenjaninu i Somboru.


Iz Plućne bolnice „Dr Vasa Savić” u Zrenjaninu, koja je odlukom Ministarstva zdravlja pretvorena u kovid bolnicu, u našu redakciju stiglo je, e-poštom, pismo Igora Virijevića, načelnika zrenjaninske komunalne milicije, koji se tamo nalazi na lečenju. Igor Virijević je želeo da, iz svog ličnog iskustva, obavesti javnost o samopregornom zalaganju svih zaposlenih u Plućnoj bolnici, ali i da upozori sugrađane na opasnost od širenja novog korona virusa. Pismo prenosimo u celini.
– Prve znake malaksalosti i blage temperature osetio sam 1. jula i u kućnim uslovima sam se lečio naredna 3 dana, sa nadom da je „samo neka prehlada”. U međuvremenu sam se testirao brzim testom na kovid koji je pokazao negativan rezultat. Sve vreme mi je rasla temperatura i u ponedeljak, 6. jula, stižem u zrenjaninsku Bolnicu, na infektivno odeljenje. Rade mi PCR test i u sredu, 8. jula, saznajem da sam pozitivan na kovid virus. Istog prepodneva me prebacuju u Plućnu bolnicu, koja je za potrebe službe postala kovid bolnica.
Lj. B. i M. Ml.

Opširnije u štampanom izdanju