PROGRAM KULTURNOG CENTRA TOKOM „DANA PIVA“: „Zrenjanin zove 07“, predstave, stand up komedija, radionice za decu…

Na tri lokacije u gradu, u toku manifestacije „Dani piva“, održaće se Festival alternativnog zvuka „Zrenjanin zove 07“ (od 31. avgusta do 1. septembra – Amfiteatar Kulturnog centra Zrenjanina), program u Gradskoj bašti (od 28. avgusta do 2. septembra – predstave, muzički program i Stand Up komedija) i dečji program pod nazivom: „Dečje zabavilište u Parkiću – Plankiću” (od 28. avgusta do 2. septembra), najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije u Kulturnom centru Zrenjanina.

– Manifestacija „Dani piva“ je najznačajnija u gradu, a Kulturni centar se sa zadovoljstvom uključuje sa tri programa ove godine. Već sedam godina zaredom organizujemo festival alternativnog zvuka „Zrenjanin zove“ sa idejom da predstavimo zrenjaninske i gostujuće bendove. Po prvi put imaćemo dva benda iz Novog Sada – najavio je Vladimir Đurić, pomoćnik direktora i rukovodilac programske službe Kulturnog centra.

Prema njegovim rečima, novina je da se Kulturni centar uključuje u realizaciju dečjeg programa u saradnji sa kabinetom gradonačelnika.

– Osim toga što će taj program biti izmešten iz Gimnazijske ulice gde se ranije održavao, sada će biti u Plankovom parku i afmiteatru KC. Ideja je da svi koji rade sa decom u našem gradu dobiju priliku da se ovde prezentuju i da u tih nekoliko dana svako organizuje neku radionicu i prikaže našim sugrađanima šta se sve u gradu radi sa decom, kako bi od septembra mališani  krenuli na njihove programe. Cilj je da programi budu informativno-zabavni i da što veći broj učesnika prođe kroz njih – naveo je Đurić. – Nekoliko godina unazad KC radi i dramski program u Gradskoj bašti, a ove godine će to biti nastavak „Banatske bajke“.

Na konferenciji su govorili i Goran Marinković, direktor Kulturnog centra i Srđan Dević, predstavnik benda „Sukob interesa“, koji vas pozivaju da posetite ovogodišnje „Dane piva“ i događaje koje je KC pripremio za vas.

I.I.

Foto: D. Petrović

Opširnije u ovonedeljnom štampanom izdanju