UDRUŽENJE ZRENJANINSKIH PENZIONERA: Sportski dan i izložbe

U susret slavi Gradnuličana, prepodobnog Rafaila Banatskog, nedelja je bila u znaku sporta, šaha i umetnosti. Udruženje zrenjaninskih penzionera, koje broji 200 članova, organizovalo je takmičenje u pikadu i šahu, kao i izložbe. Učestvovale su ekipe Kluba za stara i odrasla lica, Gerontološkog centra, Kluba paraplegičara „Banata”, Udruženja invalida rada Orlovat, Asocijacije žena Orlovat, Udruženja zrenjaninskih penzioner, Udruženje penzionera i MO Crvenog krsta „Žarko Zrenjanin”, Starosnih penzionera „Zeleno polje” i „Centar”, Crvenog krsta – Mužlja i Mesnog odbora – Mužlja.
– Prvi put smo organizovali ovakvo druženje – kaže predsednik Dobrivoje Mihajlov. – Lep je odziv. Želeli bismo da ovaj događaj postene tradicija.
Izložbe slika priredili su Jela Stojkov i Ivica Janković, učestvovala je i pesnikinja Draginja Milović. Učesnike je pozdravio i Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika.
Katica Ketenbah kaže da joj je drago što su je pozvali na sportsko druženje, ali da rezultati nisu važni – od njih, značajnije je druženje i lepo osmišljen dan za one koji su „ušli” u treće doba. I Nada Ružić napominje da su i penzionerima sigurni i ruka i oko, ali da je, od svega, najlepše to što su zajedno.
Šahovski turnir je održan u u OŠ „Đura Jakšić”, dok je takmičenje u pikadu bilo u porti Vavedenjske crkve.
M. B.

18-1 a udr zr pwnzionera (2)